Dominique Van Cauwenberghe

arch_ID
Gentstraat 42 9800 Deinze arch_id@telenet.be Voir plus
verbouwing | Dominique Van Cauwenberghe

verbouwing | Dominique Van Cauwenberghe

De uitbreiding van deze woning situeert zich geheel aan de achterzijde van de bestaande ééngezinswoning.

Op het gelijkvloers was er nood aan meer licht en ruimte in de leefruimtes en de keuken. Er was een veranda aanwezig maar die voldeed niet langer aan de behoeftes van de bouwheer. Op de verdieping moest er een extra slaapkamer gecreëerd worden en mocht de badkamer mee uitgebreid worden.

Enerzijds was er de vraag om trouw te blijven aan de bestaande woning maar desalniettemin mocht de uitbreiding zich duidelijk onderscheiden van de rest van de woning. Vandaar dat de kleur van het bestaande schrijnwerk op het gelijkvloers werd doorgetrokken op het gelijkvloers. De woning is zuid-geöriënteerd aan de achtergevel. Vandaar dat gewerkt werd met zonnewerend glas en een luifel die de bezonning in de keuken buiten houdt. De bouwheer heeft ervoor gekozen het hout te behandelen zodat het zijn natuurlijke kleur behoudt. Op de verdieping werd de uitbreiding van de master bedroom en de badkamer afgewerkt met gevelbeplating in Rockpanel die verkleefd werd aan de onderstructuur. De extra hoge ramen zorgen voor veel licht in de kamers en de badkamer.

Met een nieuwe vloer en een likje verf in de leefruimtes werden ook de bestaande ruimtes opgefrist en kreeg de hele woning een flinke opknapbeurt.