Gerrit Stevens

Clas architecten - G4A architecten bv bvba
Brugsevaart 51 9030 Mariakerke info@g4a.eu Voir plus
Nieuwbouw appartementen | Gerrit Stevens

Nieuwbouw appartementen | Gerrit Stevens

Op een perceel gelegen te Mariakerke (Gent) van 7,5m breedte zijn 2 woonunits ontworpen, elk met hun eigen afzonderlijke inkom.
Het dakvolume maakt een overgang tussen de bestaande aanpalende woningen. De uitsnijdingen geven extra licht door middel van een patio aan de leefruimtes in de woningen.
Op het gelijkvloers is er een woning voorzien met 2 slaapkamers en een ruime leefruimte voorzien van daklicht en een patio. De open keuken en leefruimte geven uit op de achter gelegen mooie stadstuin.
De woning op de eerste en tweede verdieping is te bereiken via een afzonderlijke inkom. Deze traphal is verlicht door de overdekte insprong van voorgevel en geeft een ruimtelijke beleving om naar de woning te gaan.
De verdieping is zo open mogelijk gehouden en heeft een doorkijk van ramen aan de straatzijde, waarvan de insprong zicht op het natuurgebied geeft, en de hoek-raampartij aan de achtergevel, voorzien van een schuifraam om naar het dakterras met groendak te gaan.
Op de 2de verdieping bevinden zich nog 3 slaapkamers en een badkamer.